filter

3 tips til et bedre indeklima i dit hjem

image

Vi tilbringer meget tid indendørs, men indeklimaet er ikke altid, som vi gerne vil have det. Det kan føre til mange problemer; hvis du f.eks. har det for varmt eller koldt, mens du arbejder på et kontor hele dagen, kan du føle dig mere træt og mindre produktiv.

Installer et ventilationsanlæg

En måde at sikre et bedre indeklima på er at installere et ventilationssystem. Med et ventilationssystem, kan du sørge for at luften bliver udskiftet løbende i dit hjem. Ved at få luften udskiftet løbende, sørger du for, at den altid er frisk og ren.

I et ventilationssystem kan du få installeret et filter, hvilket betyder, at støvet fjernes fra luften. Det gør det lettere for dig at trække vejret og forebygger sundhedsproblemer som allergi, astma og andre luftvejsproblemer.

Sørg for at lufte ud ofte

En anden måde at sikre et bedre indeklima på er at sørge for at lufte ud ofte. Hvis du ikke gør det, vil CO2-niveauet stige og kan resultere i hovedpine eller tømmermandslignende symptomer. Du kan nemt sikre dig, at luften er ren, ved at åbne vinduerne i mindst 30 minutter hver dag.

Hvis det er muligt, skal du åbne vinduer på modsatte sider af rummet for at skabe en naturlig luftstrøm, der fjerner den dårlige luft og erstatter den med frisk luft.

Brug en affugter

Hvis indeklimaet er for vådt, vil du hurtigt opleve kondens på vinduerne eller endda skimmeludvikling. For at undgå dette, er det en god idé at bruge en affugter. Hvis du ikke gør det, vil du bruge flere penge på opvarmning og køling, fordi luften bliver for fugtig, og rumtemperaturen stiger som følge heraf.

Du kan finde en affugter i de fleste byggemarkeder, og den koster ikke mere end et par tusinde kroner.

Ved at følge disse 3 enkle tips kan du nemt forbedre indeklimaet i dit hjem uden at bruge for mange penge.